MENU

Alavis MSM pro koně plv 600g

Tento veterinární přípravek pro koně, který je používán na léčbu zánětu a bolesti a na zpevnění vazů a šlach, obsahuje ultra čistou podobu látky MSM. Současně výrobek obsahuje další aktivní látky, jako jsou značkové kolageny Collyss a Cartidyss. Jeho blah

EAN: 6216294002024 ID: 17100

Cena: 640 Kč
Dostupnost: Skladem (více než 20ks)
v úterý u vás

Platí při platbě v hotovosti a PayU

Datum exspirace: 31.1.2026
+ - ks

Nákupem tohoto produktu získáte 57 bonusových bodů

Alavis MSM pro koně plv 600g

  • Akce

Popis

Popis produktu

Tento veterinární přípravek pro koně, který je používán na léčbu zánětu a bolesti a na zpevnění vazů a šlach, obsahuje ultra čistou podobu látky MSM. Současně výrobek obsahuje další aktivní látky, jako jsou značkové kolageny Collyss a Cartidyss. Jeho blahodárné účinky byly zaznamenány v případě léčby po úrazech a operacích. Vhodný je také k použití v alergologii, díky jeho schopnosti tlumit alergické reakce.

Přírodní přípravek pro koně proti zánětu a bolesti

Jedná se o přípravek, který obsahuje látku MSM v kombinaci se značkovými kolageny Collyss a Cartidyss ve zcela čisté přírodní formě. Dokáže tišit bolest a má protizánětlivé účinky. Příznivě působí na zlepšení fyzické kondice, snižuje produkci mediátorů zánětu, vyznačuje se ochranou namáhaných kloubů, zlepšuje jejich funkci, vazy a šlachy jsou po jeho užívání zpevněné. Vhodný je k léčbě ran, poúrazových a pooperačních stavů. Dokáže odbourat již poškozenou tkáň. Využíván je také v alergologii k léčbě alergických stavů. Pozitivní vliv má také na obnovu srsti a kopytní rohoviny. Užívání je možné i preventivně, v takovém případě působí na regeneraci a relaxaci svalů, zpevňuje chrupavky a kostní tkáň, díky tomu je celý pohybový aparát zpevněn.

Přírodní přípravek pro koně proti zánětu a bolesti
 
Účinné látky

Účinné látky

MSM – Methylsulfonyl­methan obsahuje organicky vázanou síru, ta má pozitivní vliv na zpevnění vazů a šlach, potlačuje zánět, bolesti, regeneruje svaly. Je unikátním zdrojem sirných sloučenin, ty léčí poškozené kloubní chrupavky. Síra pomáhá při procesu tvorby kolagenu a glukosaminů. Collyss – jedná se o kolagen typu I v nejvyšší kvalitě – vyskytuje se ve šlachách a vazivové chrupavce. Pomáhá odolávat v tahu, a proto je důležitý pro zpevnění pohybového aparátu. Vyskytuje se v kostech a kůži. Tento typ kolagenu je patentově vyráběný čištěný kolagenový hydrolyzát získávaný z chrupavek mořských ryb. Cartidyss – kolagen typu II rovněž v nejvyšší kvalitě. Jeho funkcí je držet tvar chrupavky a bránit její deformaci. Je součástí hyalinní a elastické chrupavky a pomáhá odolávat tlaku. Jedná se o čištěný kolagenový hydrolyzát získávaný z chrupavek rejnoků.

 

Zásady užívání

Jedná se o bílý krystalický prášek bez sirného zápachu. Podává se přímo do tlamy, či ho lze přimíchat do potravy. Délka užívání není časově omezena. Při dlouhodobém užití nebyly zaznamenány žádné negativní účinky. Nejedná se o doping, je možné podávat po celou dobu sportovní sezóny.

Zásady užívání

Dávkování

Hmotnost koněIniciační dávka (prvních 10 dní) denněUdržovací dávka (pokračovací) denně
100 kg 5 g 1 1/4 odměrky 2 – 3 g 1/2 – 3/4 odměrky
200 kg 10 g 2 1/2 odměrky 4 – 6 g 1 – 1 1/2 odměrky
300 kg 15 g 3 3/4 odměrky 6 – 9 g 1 1/2 – 2 1/4 odměrky
400 kg 20 g 5 odměrek 8 – 12 g 2 – 3 odměrky
500 kg 25 g 6 1/4 odměrky 10 – 15 g 2 1/2 – 3 3/4 odměrky
600 kg 30 g 7 1/2 odměrky 12 – 18 g 3 – 4 1/2 odměrky

Způsob použití: Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek ALAVIS™ MSM je bílý krystalický prášek bez sirného zápachu.

Délka užívání: Není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky. Nejedná se o doping, je možné podávat po celou dobu sportovní sezóny.

Náš tip pro dlouhodobé podávání: ALAVIS™ MSM prokoně + ALAVIS™ Duoflex – tuto kombinaci doporučujeme pro dlouhodobé podávání u koní s chronickými problémy pohybového aparátu. Společné podávání zajišťuje regeneraci kloubních chrupavek, zlepšení jejich lubrikace, regeneraci a relaxaci svalů a zpevnění vazů a šlach, které zpevňují celý pohybový aparát.


***Objednávky vytvořené do 14 hodiny doručujeme následující pracovní den***